Krav maga VIP beveiliging

VIP beveiliging ook wel 3th party protection of close protection genoemd. Een vorm van krav maga die enigzins afwijkt van het overige krav maga en er voor de leek hetzelfde uitziet. Een van de grote verschillen is dat de aanval doorgaans niet tegen jou maar tegen iemand anders gericht is. Die ander kan een vreemde zijn op straat, een familielid, collega of een belangrijk iemand die bescherming heeft ingehuurd. In Nederland wordt in de particuliere sector geen gebruik gemaakt van gewapende beveiligers. T.v. persoonlijkheden, popartiesten, zakenmensen, enz, worden vaak beveiligd door persoonsbeveiligers uit de particuliere sector. Politici, leden van het koninklijk huis worden beschermd door een speciale dienst van de D.K.D.B. (Politie)

Het beschermen van personen is een vak apart en gaat heel ver. Het kan diep ingrijpen in het leven van een VIP. In veel gevallen zijn er hele teams van beveiligers actief rondom een VIP in verschillende ringen of cirkels. We gaan op deze site niet verder in op het grote geheel, maar beperken ons tot de binnenste cirkel direkt naast de VIP. Dit is een plek waar de meeste aanslagen plaats vinden. Zelfs aanvallers met een ( vuist)vuurwapen proberen nog binnen een cirkel van enkele meters van de VIP te komen. Het is dan ook van groot belang dat de beveiligers in de binnenste cirkel razend snelle reflexen hebben en experts zijn in unarmed close combat. Veel gewapende beveiligers vertrouwen teveel of uitsluitend op hun vaardigheden met het vuurwapen. Praktijk wijst uit dat men vaak geen tijd heeft om het wapen te trekken en instinctief eerst ongewapend handelt. Het gebruik van een vuurwapen kan in veel gevallen teveel risico opleveren voor omstanders of andere omgevingsfactoren kunnen beperkend werken. Krav maga is uitstekend geschikt voor dit werken met VIP en beveiligingsteams op korte afstand.

VIP of ook wel persoonsbeveiliging beperkt zich niet tot de overheid, maar we zien ook in de particuliere sector deze vorm van beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan beschermen van artiesten of zaken mensen. Dichter bij huis is het beschermen van je partner en kinderen ook een vorm van persoonsbeveiliging. Krav maga biedt de technieken, trainingen, tactieken en mindset om snel en effectief te kunnen handelen onder stress, of je nu voor je werk of prive moet handelen.

Israel staat juist vanwege het integreren van krav maga in de VIP protection op eenzame hoogte als het gaat om persoonsbeveiliging. Avi Moyal en zijn team zijn experts op dit gebied en bieden cursussen aan binnen de IKMF op diverse niveaus van persoonsbeveiliging. Zo is er bronze shield. Het eerste level waarin de nadruk ligt op het ongewapend beschermen van personen. Silver shield, een voortzetting van bronze waarbij het gebruik van vuurwapens wordt behandeld en getraind. In gold en platinum shield ligt de nadruk op het maken van security plans, werken in teamverband en het leiden van teams en companies.

Krav Maga security cursussen betreft het gebruik van krav maga voor (persoons)beveiligers. 

Het zijn geen volledige bodyguard opleidingen, maar een onmisbare "module" voor elke beveiliger.

Alle opleidingen worden door Israëlische krav maga experts gegeven in samenwerking met mensen die zelf dienen of gediend hebben binnen de Israëlische veiligheidsdiensten.
In Nederland kan door particulieren alleen het bronze shield gehaald worden. Dit heeft te maken met het gebruik van vuurwapens tijdens de opleiding. Overige shield levels zijn alleen toegankelijk voor overheid. In Israël bestaat wel de mogelijkheid om alle shield levels te volgen mits men kan aantonen werkzaam te zijn binnen de sector persoonsbeveiliging.

  • VIP close protection bronze shield ( 5 days) €990,- p/p (niet gewapend)
  • VIP close protection silver shield ( Israel: 5 days, only after finishing bronze) €1510,- p/p

Minimaal aantal deelnemers van een cursus is 14 personen.

Voor opleidingsmogelijkheden in Nederland of in Israël kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 
armed close protection training

Overzicht trainingslocaties: Persoonsbeveiliging


DefensiveTactics - Zwolle

Dr. Hengeveldweg 9
8025 AK Zwolle
Overijssel

Meer info

Krav4defense

Waddenweg 83
2134XL Hoofddorp
Noord Holland

Meer info

Self Defense Academy - Meppel

Ezingerweg 57
7943 AZ Meppel
Drenthe

Meer info

Trojan power Academy - Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem
Noord Holland

Meer info

TryForce Velserbroek

De Weid 22
1991ET Velserbroek
Noord Holland

Meer info

Tactical-Defense-Stad II

Lingestraat 38
1316 CS ALMERE
Flevoland

Meer info

Vind nu een Krav Maga Trainingslocatie bij jou in de buurt!

De IKMF is goed vertegenwoordigd in Nederland. Met meer dan 57 trainingslocaties is er altijd een trainingsmogelijkheid bij u in de buurt.

Voer uw postcode in.