We mogen weer een stapje verder


We mogen weer een stapje verder

Tijdens de persconferentie op t.v. gisteren kwam geweldig nieuws... lees verder.


De contactsporten mogen weer. Dat betekent dat ook krav maga weer volledig beoefend kan worden vanaf 1 juli. Ook de volwassenen kunnen weer fysiek contact maken. Defenses, blocks, releases werken op trapkussens en pads en natuurlijk lekker knokken. Daarna wel weer volgens de 1.5 mtr regel naar huis en over je schouder kijken of je niet te dicht naast elkaar fietst en tegen een bekeuring aanloopt.

Uiteraard blijven een aantal regels gelden. Voel je je ziek of heb je symptomen van griep, verkoudheid of wat dan ook...blijf thuis want ook griep zitten we niet op te wachten. Als je moet niezen of hoesten doe dat dan uit de buurt van anderen. Het ontsmetten van je handen en onderarmen blijft wenselijk, gewoon stukje hygiene.

Buiten trainen heeft de voorkeur, niet in de laatste plaats omdat je op straat aangevallen wordt en niet in een zaaltje. Situaties met veel mensen in een "afgesloten" ruimte die hard trainen en veel en zwaar uitademen blijven risicovol.

Rutte ziet graag dat we "Kida" fluisteren en zachtjes zonder stemverheffing trainen. Dat wordt nog wel een dingetje... maar buiten hebben we minder restricties.

Al met al, geweldig nieuws dat we weer vollop krav maga kunnen trainen. Dat clubs weer actief leden kunnen werven en trachten de schade van de crisis langzaam weg te werken. De versoepeling kwam net op tijd, bij sommige clubs stond het water aan de lippen.

Let goed op elkaar, blijf thuis als je iets onder de leden hebt, geniet van je trainingen en laten we met elkaar ervoor zorgen dat er geen nieuwe uitbraak komt en we ook van die 1.5 mtr regel afscheid kunnen nemen. 

Kida

Bo van Velzen