IKMF Trojan Workout instructor course


IKMF Trojan Workout instructor course

In oktober 2020 hebben een aantal IKMF studenten en instructeurs de T.W.I.C. gedaan in Haarlem. Heb jij na het lezen van onderstaand artikel ook interesse gekregen? Meld je dan nu aan voor de cursus van 30 & 31 januari. Let op.. de early bird booking sluit op 1 januari!! Er is momenteel Corona vrijstelling voor deze cursus en deze kan dus doorgaan. Lees verder voor mijn verhaal en de link.


Als krav maga instructeur moet je jezelf doorlopend ontwikkelen.

Niet alleen beter worden in krav maga maar ook op gebied van (verbale) conflict hantering, psychologie, awarenesss, enz, want wij werken met mensen die om de meest uiteenlopende redenen bij ons komen trainen.

Wij willen dus door middel van het opdoen van kennis, ervaring en scholing onze leden zo veel mogelijk meegeven en helpen beter in het leven te staan.

Trojan workout hoort daar ook bij.

Leren hoe wij onze leerlingen sterker, mobieler, fitter en mentaal weerbaar kunnen maken en zo ons aanbod aan de studenten weer kunnen verbeteren.

Hoewel we in elke krav maga les een stukje power training hebben, was dit altijd traditioneel.

Vaak zijn het uit de vechtsport overgenomen oefeningen als push ups en sit ups etc.

Onze lead instructor Martijn Bos heeft zoals ik in regel 1 al aangaf, veel tijd en energie gestoken in zijn ontwikkeling.

Hij gaf les in bewegingsleer op de hoge school, verslond talloze boeken over functioneren van het menselijk lichaam en deed vele cursussen op gebied van gebruik van kettlebells, eigen lichaamsgewicht, en bestudeerde andere fitness methoden.

Uiteindelijk resulteerde dit tot de ontwikkeling van zijn eigen trojan workout programma.

Als Director/Instructor IKMF-NL ken ik Martijn al 16 jaar en heb het programma langzaam gestalte zien krijgen.

Ook Avi Moyal (hoofd IKMF) zag het potentieel van Trojan Workout en gaf het in 2018 de status van een officiële IKMF instructeurscursus.

Inmiddels hebben we in Nederland een paar T.W.I.C. Cursussen gehad en hebben een aantal IKMF instructeurs de opleiding al gedaan.

Ikzelf heb in oktober ‘20 de cursus gedaan en was blij verrast met de presentatie, opbouw, begeleiding en de haalbaarheid van de oefeningen.

Er waren 3 Trojan workout instructeurs om ons te begeleiden en daardoor kregen we alle aandacht en feedback die we nodig hadden.

Ik kwam naar de cursus met een blessure waarvan ik dacht dat deze mij verder zou gaan beperken tijdens de cursus, maar tot mijn verbazing verdwenen de gewrichtsklachten, werd ik tijdens de cursus al merkbaar sterker en voelde mij empowered.

Ik had er zoveel zin in om meteen aan de slag te gaan met de workouts.

De Corona maatregelen beperken onze krav maga trainingen en we mogen alleen individueel op afstand van elkaar trainen.

Een nachtmerrie voor de studenten en de instructeurs die elke les weer iets moeten bedenken om hun studenten die prikkel te geven waardoor ze niet opzeggen maar juist blijven.

Trojan workout geeft ons een geweldige tool om te gebruiken na of tijdens de krav maga les.

Onze leden zijn enthousiast, merkten verschil en gingen na de training tevreden naar huis omdat ze ondanks een les zonder contact toch bezweet en afgeknoedeld naar huis gaan.

Hierdoor blijven de lessen goed bezocht omdat mensen ook in deze tijden waar voor hun geld krijgen. De mix Krav en Trojan blijkt tijdens corona een gouden ei.

Bij Trojan Workout hebben velen de oude workout methode in gedachten met kettlebells, maar deze 2.0 versie is op maat gesneden voor krav maga en vechtsporters.

Niet voor niets dat er grote belangstelling is vanuit de MMA en kickboks wereld en een aantal topvechters Trojan hebben omarmd.

Niet alleen kettlebells maar ook andere oefeningen en op een unieke manier toegepast zodat het maximaal resultaat geeft.

Het verbetert onze mobiliteit, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Onze trappen en stoten worden beter en harder. Mobiliteit zorgt ervoor dat we onze technieken beter kunnen uitvoeren.

Ikzelf heb zware Arthrose in rug, heupen, knieen en voeten en dit beperkt mij flink.

Ik merkte dat Trojan Workout verlichting gaf en juist mijn klachten verminderde.

Ik had door teveel bureau werk erg veel aan kracht ingeleverd. Oefeningen met de kettlebell die voorheen goed gingen kon ik niet meer.

Als ondernemer en vertegenwoordiger van IKMF-NL is 24 uur per dag te weinig en heb je chronisch tijd gebrek.

Voor mij persoonlijk is Trojan een uitkomst omdat ik in korte tijd toch een workout kan doen.

Met deze cursus kreeg ik niet alleen de motivatie en mobiliteit terug maar ook mijn kracht.

Op mijn kantoor staat een kettlebell zodat ik elk uur even een losse oefening kan doen want...

Zitten is het nieuwe roken.

Martijn bedankt voor alle hulp en dit programma.

Het helpt mij in de club en prive en ik kan iedereen aanraden om deze opleiding te doen.

Zowel Instructeurs als studenten kunnen er hun voordeel mee doen.

Bo van Velzen

IKMF Nederland.

 

https://trojanworkout.com/event/trojan-workout-instructor-certification/