Corona crisis


Corona crisis

Corona crisis in volle gang, lees verder.


We zitten er middenin en we zullen het moeten accepteren dat velen van ons in meer of mindere mate ziek zal worden. Het vergt dus veel van onze dicipline om ervoor te zorgen dat we het aantal besmettingen binnen de perken houden zodat ons zorgstelsel niet klapt. We hebben namelijk naast de Corona patienten ook nog andere patienten die zorg nodig hebben. Dat we voorlopig geen les kunnen volgen, een restaurant of kroeg kunnen bezoeken is een klein offer dat we met z'n allen moeten brengen. Niet alleen bij krav maga maar bij alle sportscholen in Nederland. Dat de club iegenaren naast de zorgen van het ziek worden ook zorgen hebben betreft het voorbestaan van hun bedijf (jullie club) verdient ook aandacht. Wij hopen dan ook dat jullie niet meteen je lidmaatschap gaan opzeggen, maar afwachten wat de komende weken brengt.  

Zo zal elke club binnen zijn eigen mogelijkheden zoeken naar opties om jullie tegemoet te komen in de verloren trainingsuren. Dit kan door speciale tijdelijke voordeelabonnementen, extra trainingsdagen of seminars, doortrainen in vakanties, etc. Afhankelijk van de duur van de trainingsstop zal elke club dat individueel bepalen.

We zijn koortsachtig aan het bedenken hoe wij jullie toch in de benen kunnen houden, hoe we jullie vast kunnen houden, hoe we jullie thuis kunnen trainen. Ik heb hierover overleg gehad met Avi en alle Europese Directors. Er zijn plannen om de IKMF video streamer gedurende de duur van de crisis vrij te geven voor ikmf leden die willen blijven trainen. Hierover binnenkort meer.

Hoe kun je zelf actief blijven en je krav maga skills onderhouden?

Buiten trainen kun je in je eentje doen of met een partner. Probeer zo min mogelijk fysiek contact te maken maar samen oefeningen doen is leuker dan alleen. Misschien is dit een goed moment om met de hele familie samen te "trainen" tijdens een video training.

Shadowboxing, drydrills en fitness oefeningen kun je alleen doen. Je kunt je instructeur om oefeningen vragen, maar de meesten instructeurs zijn al bezig met plannen om oefeningen te delen via social media.

Op de diverse kanalen zien jullie al video's voorbij komen.

Het IKMF fitness programma Trojan Workout heeft ook een gelijknamige gratis app waarin diverse oefeningen staan om uit te voeren. Andere clubs hebben misschien zelf een app of een youtube kanaal waar trainingen worden aangeboden.

Deel oefeningen met elkaar, geef tips en laten we elkaar door deze nachtmerrie heen helpen.

Licht aan de horizon. Ik kreeg zojuist te horen dat in China en Hong Kong de clubs weer open zijn en mensen terug keren naar de clubs.

Er komt een einde aan deze ellende ook al hebben we het gevoel dat het einde der tijden gekomen is. We zullen economisch zwaar geraakt worden, we zullen jaren nodig hebben om onze fondsen weer aangevuld te krijgen, maar ik hoop ook dat we in het vervolg niet meer zo laks zijn over een virus en we de volgende keer de schade snel kunnen beperken. De wereldwijde ecnomische schade van tig triljard euro's zal voor overheden een prikkel zijn om ervoor te zorgen dat dit niet weer zo uit de hand loopt.

Nog even doorbijten.. zorg voor elkaar, hebben je clubleden jouw hulp nodig of jij dat van hun? Doe een beroep op elkaar en help elkaar als krav maga broeders en zusters.

We zien jullie weer online of hopelijk snel weer in een training hetzij binnen of buiten.

Kida.

Bo