Chris Meijers ( G5 )


Instructeur Chris Meijers

In 2010 is Chris voor het eerst in aanraking met Krav Maga gekomen. Na de eerste les is hij direct verslaafd geraakt aan dit ultieme zelfverdedigingssysteem. Vanaf kleins af aan deed Chris aan diverse vechtsporten zoals Jiu-Jitsu, Shaolin Kempo en jaren lang aan kickboksen. Chris heeft in het verleden ook wedstrijden gevochten en doet nu nog steeds aan kickboksen, omdat het naast Krav Maga ook een passie van hem is.

Na zo'n 6 jaar bij Rick Lablans trainen, heeft Chris de stap gezet om de instructeursopleiding (Civil Instructor Cource) te volgen. De 23-daagse Civil Instructor Course, de zeer zware en uitgebreide instructeursopleiding van de IKMF, deed hij in 2016. De eerste 9-daagse deed hij bij niemand minder dan Tamir Gilad (Expert Level 5, en het hoofd van de internationale examencommissie). Tamir wordt internationaal erkend als een van de allerbeste instructeurs. Hij was verantwoordelijk voor het aanleren van de technieken.

De tweede 9 dagen werden verzorgd door Israel Cohen (Expert 3, en het hoofd van de Military Division), en nog steeds in actieve dienst van de IDF. Aangezien Krav Maga een van oorsprong militair systeem is, is de basis van het systeem dat het elke techniek snel, hard en effectief moet zijn. Dat betekent dat de mindset, de snelheid en de agressie doorslaggevend zijn. Uiteraard is dit uitgebreid aan bod gekomen!

Avi Moyal (Master 2, en de hoofdinstructeur van de IKMF als organisatie), verzorgde deel drie en nam de uiteindelijke examens af. Alle drie de GIT’s waren bijzonder te spreken over het technische niveau en de snelheid in het ‘vechten’ waarin Chris zijn beslissingen neemt. Didactiek, techniek en eigen vaardigheid moesten worden getoond onder hoog opgevoerde druk. Dit alles leidde ertoe dat Chris na deel drie het instructeurs diploma kreeg uitgereikt. Aangezien Chris de opleiding startte met niveau G3 (hij was dus al high level student van Rick Lablans), kwam hij er ook met een hoog niveau uit! 

Chris is in april 2017 gestart met een eigen trainingscentrum 'Tactical Dynamics' op locatie Amersfoort. In september 2017 heeft hij de Krav Maga Law Enforcement Instructor Course en in november de Women Instructor Course met goed gevolg doorlopen.

Neem vooral contact met Chris op als je wil starten met krav maga lessen in Amersfoort.

Women instructor (Stay Away programma)
Law enforcement krav maga instructor

Neem contact op met Chris