Civilian instructor course (c.i.c.)

Wij streven naar landelijke dekking, opdat iedereen IKMF krav maga in zijn of haar regio kan trainen. We zijn hiervoor op zoek naar instructeurs om deze blinde vlekken op de kaart invulling te geven. Kom je uit o.a. regio, Leeuwarden, Middelburg, Den Helder, Nijmegen, Breda, Hoorn, Sneek, Drachten, Maastricht, of een andere gemeente waar IKMF nog niet vertegenwoordigd is, neem eens vrijblijvend contact met ons op.

NOTE: Tijdens de Corona crisis hebben we te maken met steeds wisselend beleid van de overheid en derhalve is het onmogelijk op voorhand te zeggen of geplande events ook doorgang vinden.

Onderstaande data zijn gepland. We kunnen pas vlak voor de cursus in 2021 bekijken hoe de situatie t.z.t. is en of/welke maatregelen we moeten nemen. 

 

Wil jij instructeur worden dan kun je solliciteren bij de IKMF.

Dat betekent dat je je goed voorbereidt op de selectiedagen, op de interviews, je deze website gelezen hebt, een sollicitatiebrief met C.V. naar ons stuurt alsmede een aanbevelingsbrief van jouw instructeur. 

 

We verwachten alle kandidaten op onze info dag en op de selectiedagen.

Tijdens de selectiedagen wordt je beoordeeld op je technische vaardigheden middels een P4 of P5 leveltest waarvoor je moet slagen.

Je wordt beoordeeld op presentatie voor de groep en op doorzettingsvermogen, fightskills, improvisatievermogen, en meer... 

 

LET OP!!!  Het CIC entry level is P5. Dat betekent dat je G1 ook al traint en enigzins kent. De CIC is niet de plek om technieken te leren. Hier leer je om er les in te geven.

Je kent en kunt dus alle technieken van P1 t/m P5 uitvoeren onder stress, eyes closed, over links en rechts, vanuit liggend, zittend en staande posities en vanuit verschillende richtingen. Kortom...  je kent krav maga en meer dan het curriculum voorschrijft.

Ben je onvoldoende voorbereidt, ken je technieken niet, dan zul je tijdens of na deel 1 naar huis gestuurd worden met negatief advies.

 

5P's  (proper preperation prevents poor performance)

 

Deel 1 van de CIC NL start 28 augustus 2021.

Intensieve opleiding tot krav maga instructeur door Israelische experts.

Interesse, meer info? Mail je vragen naar info@ikmf.nl.
Inschrijving voor een C.I.C. ongeacht welk land is alleen mogelijk in overleg met Director IKMF Nederland.

Indien een CIC of enige andere IKMF opleiding in Nederland gepland staat is het niet toegestaan deze in het buitenland te gaan volgen. (besluit: director meeting Tel Aviv 2015)

Het krav maga IKMF team in Nederland verwelkomt nieuwe collegae en is een fijn team om mee te werken. Of je nu een eigen school hebt of onder een lead instructor werkt, je bent onderdeel van het Nederlandse IKMF krav maga instructor team.

Van nieuwe mensen verwachten wij naast inzet vooral passie voor krav maga. Dat betekent dat je NU al wekelijks krav maga traint en op z'n minst ook onze seminars bezoekt!! Je weet wat krav maga is en inhoudt en laat zien dat die passie en wil om instructeur te worden er is. Wij vinden het beter wanneer je een gedegen en relevante vechtsport achtergrond hebt. Een krav maga instructeur heeft bij voorkeur ervaring met geweld. Hetzij beroepsmatig of privé. Je moet mensen voorbereiden op "echt" geweld en dat is lastig als je zelf nooit echt geweld hebt meegemaakt.

Krav maga is een lifestyle. Het vergt intensieve training en toewijding met name NA het volgen van de C.I.C. Dit betekent opoffering van vrije weekenden en avonden. Vervolg trainingen en specialisaties. De C.I.C. is slechts het eerste kleine stapje in de fascinerende reis die je van plan bent aan te vangen. Zonder deze inzet en zonder support van je thuisfront zal je carriere in krav maga kort zijn.

Krav maga instructeur worden vraagt om een investering in tijd en geld, maar betaalt zich op termijn terug op alle fronten. Niet alleen financieel, maar ook qua persoonlijke ontwikkeling zul je er de vruchten van plukken wanneer je voor dit mooie vak kiest. 

Kandidaten worden onderworpen aan een 2 daagse toelatingsprocedure o.l.v  E.I.T. Martijn Bos en Director Bo van Velzen. Na afloop van de selectie dagen krijg je te horen of je naar een CIC kan of niet.

Wat heeft de IKMF van een kandidaat nodig?

 • verklaring VOG ( inleveren voor aanvang deel 1 CIC, niet ouder dan 6 maanden)
 • C.V. (incl je sportervaring)
 • kopie legitimatie (paspoort of ID kaart)
 • aanbevelingsbrief van jouw lead instructor. ( wie is deze student en waarom steun je/kies je hem/haar om naar de CIC te gaan)
 • Sollicitatie brief. (Waarom wil jij instructor worden bij de IKMF)
 • EHBO diploma is een must voordat een C.I.C. is afgerond.
 • business plan ( hoe wil jij je club gaan starten, waar, wanneer of hoe verbeter ik mijn club indien je een bestaande club gaat werken) Jouw business plan wordt beoordeeld en behandeld tijdens de CIC.

** Businessplan en verklaring VOG inleveren op dag 1 van de CIC. EHBO diploma inleveren voor of na de CIC maar voordat je gaat lesgeven. Overige stukken aanleveren vóór of op de selectiedagen.

 

Voorwaarden:

 • Een IKMF instructeur spreekt, leest, schrijft en begrijpt de Engelse taal.
 • Geen IKMF lid? dan hebben je regelmatig als bezoeker op onze seminars geregistreerd.
 • Je bent krav maga level P5.
 • Je hebt een relevante vechtsportachtergrond (pré)
 • Je hebt ervaring met geweld situaties (pré)
 • Lever een aanbevelingsbrief van de lead instructor van je club bij ons in.
 • Stuur een sollicitatiebrief met je motivatie, plannen en je c.v. naar IKMF-NL. 
 • Een persoonlijk gesprek met de director en een commmissie en het volgen van een selectie training behoort tot de toelatings procedure.
 • Een fysieke/mentale toelatingstest waarin doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, kracht, vecht mentaliteit/skills e.a. getoetst worden. 
 • Ook NL kandidaten die in buitenland naar een CIC gaan dienen zich aan deze test te onderwerpen.

U bent na voltooing van de CIC een voorbeeld voor uw studenten en een vertegenwoordiger van de IKMF en derhalve stellen wij minimale eisen.

 • Een IKMF instructeur rookt niet. 
 • Je hebt IKMF hoog in het vaandel en bent bereid dit uit te dragen.
 • Je bent ten minste 21 jaar oud.
 • Je hebt aantoonbaar geen strafblad. (V.O.G.)
 • Je bent volledig fit en gezond en verklaart voor eigen risico de opleiding te volgen.
 • Je bent in bezit van een EHBO diploma of bent bereid dit z.s.m. te behalen. ( https://livis.nl )

Indien je vooraf geblesseerd bent raden we je af de C.I.C. te doen. Blessures zullen wegens de intensiteit van de opleiding alleen maar erger worden, niet minder. Geen refund als je besluit toch de C.I.C. te volgen. Het is verplicht 85 tot 90% van de CIC fysiek en intensief mee te doen. Aan de kant zitten schrijven met blesssure is geen optie. 


Het volgen van de C.I.C. of enig andere krav maga training is altijd voor eigen risico!!

Data:

Deel 1: 28 aug. - 5 sept. 2021

Deel 2:  2 okt. - 10 okt. 2021

Deel 3: 14 nov. - 18 nov. 2021 

Kosten:

€ 2500,- early bird booking excl. selectieprocedure 

€ 2900,- regular booking excl. selectieprocedure 

€ 100,- 2 daagse selectie procedure 

Reis- en verblijfskosten zijn niet inclusief.

CIC 2021 wordt gegeven op op nader te bepalen locatie(s)

 

Betaling:

Ga naar mijn.ikmf.nl , login, zoek het juiste event en betaal online.

Geen refund indien je zelf besluit de C.I.C niet te doen. Alleen wanneer IKMF de cursus afzegt of je niet wordt toegelaten, kan er sprake zijn van terugbetaling.

 

*Wij werken niet met wurgcontracten en boeteclausules. Wij vertrouwen op onze kracht en kwaliteit en proberen u niet koste wat kost aan ons te binden. Let u hier goed op voordat u enig contract/overeenkomst ondertekent. Je mag gerust eerst vergelijken.

Je betaalt bij ons geen onverwachte kosten, lage maandelijkse fee per 50 studenten, gratis instructor update trainingen na behalen diploma. Geen bindend contract omdat de opleiding zogenaamd zo duur is en we in je geïnvesteerd hebben. Je komt bij ons omdat je dat zelf graag wilt, niet omdat we je contractueel verplichten en dreigen met boetes.

 

Verdiepings cursussen NA het behalen van de C.I.C. zijn o.a.

K.I.C. - kids instructor course

W.I.C. - women instructor course ( Stay Away instructor)

L.E.I.C. - Law Enforcement instructor course

V.I.P.I.C. - Executive protection instructor course ( V.I.P.)

M.I.C. - Militairy instructor course

S.W.A.T - Advanced tactical course

A.I.C. - Adaptive krav maga instructor course


In die gebieden van Nederland waar geen mogelijkheid is om krav maga te trainen en je dus geen instructeur hebt, gelden alternatieve selectieprocedures. Ben je woonachtig in een gebied waar geen mogelijkheid bestaat om krav maga te trainen, dan kennen wij je van onze seminars. Je hebt minimaal 4 jaar relevante en aantoonbare vechtsportervaring, Je hebt didactitsche vaardigheden (Calo/Cios) en bent bij voorkeur gecertificeerd instructeur van een vechtsport in je regio. Voldoe je aan deze eisen dan bestaat er een mogelijkheid om in stromen. Is er wel een school binnen een straal van 25 km van je woonplaats, dan geldt de uitzonderingsregel niet!