OSP opleiding

Exclusieve operationele Profiling opleiding bij IKMF

De dreiging van terrorisme en criminaliteit heeft in de afgelopen jaren een steeds grotere impact gekregen op onze maatschappij. Dit geld voor onze persoonlijke levens maar ook voor organisaties. Het is daarom ook niet voor niets dat de belangstelling voor de kwetsbaarheid en daarmee de weerbaarheid voor personen maar ook voor organisaties sterk is toegenomen. 

IKMF heeft in samenwerking met Bert van Pel van Preventional een exclusief operationeel  profiling programma ontwikkeld waarin wij ons gaan focussen op de toekomst waarbij dreigingen al in een veel eerder stadium kunnen worden onderkent en gestopt. 

De profiling methodiek komt net als Krav Maga uit Israël en in dat opzicht zijn er qua mindset en natuurlijke reacties op dreiging een hoop overeenkomsten te vinden. 

Om een dreiging al in een vroeg stadium te kunnen onderkennen is het belangrijk om de intentie te begrijpen achter het “verdachte”. Een profiler is in staat om verdachte situaties te herkennen en snel dreiging geen dreiging beslissingen te kunnen nemen. Dit doet de Profiler onder andere met een specifieke manier van contact maken en het stellen van intelligence gedreven vragen ook wel security questioning genoemd. 

In Israël is deze manier van denken en opereren letterlijk in het DNA opgenomen van iedereen die een veiligheidstaak heeft en een logisch gevolg van de ervaringen die met terrorisme zijn opgedaan in de afgelopen 70 jaar. 

IKMF Nederland is de eerste Krav Maga organisatie ter wereld die de register opleiding Operational Security Profiler (OSP) gaat aanbieden. 

De 2 daagse OSP-praktijkopleiding zal op vrijdag 12 oktober van start gaan en op 19 oktober worden afgesloten met een praktijkexamen. Bij goed gevolg (theorie plus praktijk) kan de deelnemer worden opgenomen in het OSP-register van de stichting NLloyd en heeft daarna het recht om de OSP titel achter zijn familienaam te mogen voeren. 

De OSP-opleiding bestaat uit een theoriedeel wat je zelf eigen kunt maken door het studieboek te lezen en de bijbehorende e-learning modules te volgen. Het studieboek is vanaf 1 september voor iedereen verkrijgbaar bij Preventional en via Bol.com ISBN 978.90.828453-0-3 

NUR code 100. 

Het studieboek sluit aan op de eisen van het SVPB keuzedeel proactief beveiligen. Deelnemers van de OSP-opleiding ontvangen het studieboek in de eerste week van september 2018.

De praktijkopleiding bestaat uit 2 dagen oefenen op een nader te bepalen locatie in Nederland waarin je operationeel inzetbaar wordt gemaakt als profiler. 

Je kan jezelf opgeven voor de OSP opleiding via info@preventional.com Ook voor aanvullende informatie graag dit e-mailadres gebruiken. 

Investering is €295,- pp exclusief voor IKMF leden inclusief lunches, studieboek theorie, praktijkdagen. Voor particulieren is deze opleiding btw vrij.

De OSP opleiding is vooralsnog alleen toegankelijk voor IKMF leden die een aantoonbare achtergrond hebben in veiligheid en of beveiliging en IKMF-instructeurs. Tijdens en na afronding van de OSP opleiding in de Chatham House Rule van kracht. 

Het maximale aantal deelnemers is door het intensieve karakter van de praktijkdagen maximaal 12 personen. 

 

Quote BO:

Ik heb deze opleiding gevolgd om mijn kennis te verruimen betreft beveiliging. Preventief in een vroeg stadium dreiging kunnen herkennen en blootleggen is iets wat iedereen die met veiligheid en beveiliging werkt zou moeten kunnen. Door middel van OSP kun je in een vroeg stadium al gerichter gaan werken. In krav maga zijn we ook met preventie bezig, zowel fysiek als d.m.v. de-escalerend handelen en praten. Deze cursus gaat veel dieper op de materie in en  is wat mij betreft een waardevolle aanvulling op wat wij met krav maga doen.

 

Events

Hierover ziet u een overzicht van alle events of events die IKMF biedt.


n.t.b.najaar 2019

Civilian Instructor Course

Start van de driedelige instructeurs opleiding van de IKMF. Wil jij instructeur worden, kom dan naar de infodag op 19 januari 2019.

Lees meer
Texel14-09-2018

IKMF Summercamp 2018

14,15 en 16 september 2018!! 4e editie van ons IKMF summer camp.

Lees meer
N.T.B.29-09-2018

law enforcement instructor training

Instructeurs training voor IKMF law enforcement instructors.

Lees meer

DefTac Zwolle30-09-2018

Fightclass

Open event voor IKMF leden o.l.v. Folkert Hilarides (Expert 1) Wil jij je grens verleggen, een pittige workout en leren hoe je moet knokken. Kom naar Fightclass Zwolle en doe lekker mee voor slechts 12,50 p/p. Neem al je protective gear mee…

Lees meer
NTB07-10-2018

EIT instructor training

Extra instructor training. Aanvang 10.00 uur tot 14.00 uur. Deze trainingen tellen mee voor je uren status.

Lees meer
Haarlem e.o.12-10-2018

OSP opleiding

Deze cursus is inmiddels volgeboekt. We doen ons best om later dit jaar of begin 2019 weer een OSP opleiding aan te bieden!! Exclusieve operationele Profiling opleiding bij IKMF voor IKMF leden die een aantoonbare achtergrond hebben in veil…

Lees meer

Almere03-11-2018

Centraal examen P2

info volgt.

Lees meer
Almere04-11-2018

centraal examen P4

info volgt. Op uitdrukkelijk verzoek van de GIT, Geen witte "ikmf" shirts met een club tekst of club logo toegestaan.

Lees meer
Almere04-11-2018

Centraal examen G levels

Info volgt. Geen witte "ikmf" shirts met een club tekst of club logo toegestaan.

Lees meer

Kamato Gym - Barendrecht07-11-2018

WIC - Women Instructor Course

5 daagse instructeurs cursus voor instructeurs die reeds de CIC hebben afgerond en structureel les geven. Dit is een verdiepingscursus voor IKMF instructeurs voor het les geven in het "stay away" programma van de IKMF.

Lees meer
Almere23-11-2018

Instructor 3 daagse training.

23, 24 en 25 nov. Verplichte meerdaagse instructor training onder leiding van een GIT. Leveltest voor instructors. Hercertificering.

Lees meer
N.t.b.19-01-2019

CIC infodag

Wil jij instructeur worden? Plan deze infodag dan alvast in je agenda in. Locatie volgt spoedig..

Lees meer

Almere09-02-2019

P4 en G level tests

Zaterdag 9 februari worden de P 4 en de G level examens afgenomen o.l.v. een GIT uit Israel. Locatie en details worden t.z.t. hier vermeld.

Lees meer
Almere10-02-2019

P2 level test

Zondag 10 februari wordt de P leveltest afgenomen o.l.v. een GIT uit Israel. Details worden hier t.z.t. bekend gemaakt.

Lees meer
Almere29-03-2019

3 days instructor training

Verplichtte 3 daagse instructeurs training o.l.v. GIT op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019. Details volgen.

Lees meer

Almere29-06-2019

Leveltest P2

Leveltest P2 o.l.v. GIT uit Israel. Details volgen t.z.t.

Lees meer
Almere30-06-2019

Leveltest P4 en G levels

Leveltest P4 en de G levels op zondag 30 juni 2019. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
N.T.B.14-09-2019

Instructor event

instructor event voor het NL Team. Details volgens t.z.t.

Lees meer

Almere26-10-2019

Leveltest p4 en G levels

Zaterdag 26-oktober wordt de level test P4 en G levels afgenomen o.l.v. GIT uit Israel. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
Almere27-10-2019

Leveltest P2

Zondag 27-oktober wordt de level test P2 afgenomen o.l.v. GIT uit Israel. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
Almere22-11-2019

3 daagse instructor training

Verplichtte 3 daagse training voor instructeurs op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 o.l.v. GIT uit Israel. Details volgen t.z.t.

Lees meer